COOL2BFIT

Kost- og aktivitetsprogram for overvægtige
og fysisk inaktive børn i folkeskolen.

COOL2BFIT er et kost- og aktivitetsprogram, der har til hensigt at højne sundhedstilstanden for overvægtige og fysisk inaktive børn i folkeskolen.

COOL2BFIT er udviklet af personlig træner og Ernærings- og husholdningsøkonom Tina Trane Thomsen, som har lang erfaring med at forbedre overvægtige og inaktive børns sundhedstilstand via livsstilsændringer.

Programmet består af en multifacetteret indsats med fokus på:

• fysisk træning
  • løbende måling af sundhedsparametre
  • skræddersyet kostvejledning og fælles madlavningsaftener
  • motivationsarbejde
  • strategier til at forankre en sundere livsstil i hverdagen

Hvem kan deltage?
COOL2BFIT er målrettet børn, der lider af overvægt eller markant fysisk inaktivitet og generelt fører en uhensigtsmæssig livsstil. Indsatsen er målrettet børn i alderen 7-15 år. Da det deltagende barns familie forventes at spille en aktivt deltagende rolle i programmet, bør det sikres, at familien har vilje til at engagere sig i projektet. Erfaringer fra tidligere forløb har vist, at elevens søskende i mange tilfælde også vil spille en aktiv rolle i forløbet, men der er ikke noget krav om deltagelse af søskende.

Hvordan får jeg COOL2BFIT på min skole?
COOL2BFIT består af et 40 ugers forløb (eksklusive ferier), og der er mulighed at opstarte hold hele skoleåret. Der skal minimum være 15 tilmeldte familier pr. hold, hvorfor holdene oftest vil bestå af deltagere fra flere lokale skoler. Hvis en skole viser interesse for COOL2BFIT, kan sekretariatet tilbyde at tage kontakt til kommunens øvrige skoler med henblik på oprettelse af et COOL2BFIT-hold på tværs af de lokale skoler. Programmet forudsætter, at der kan stilles gratis idrætsfaciliteter til rådighed på en af de deltagende skoler.

COOL2BFIT udbydes i 2013 til alle skoler i Region Sjælland og fra 2014 i hele landet.

Interesserede skoler kan downloade informationsmateriale om COOL2BFIT eller bestille et gratis informationsmøde ved henvendelse til Sund Skole Nettets sekretariatet.