← Tilbage

Fysisk sundhed i undervisningen

Børns fysiske sundhed i skolealderen har betydning for deres livslange sundhed.

En forbedret fysisk sundhed kan påvirke læring og social udvikling i en positiv retning. Forbedring af elevernes fysiske sundhed kan derfor med fordel integreres i skoledagen – men det forudsætter, at der sættes tid af til det.

Sundhed er et tema, der med opbakning fra skolens ledelse gerne skal gennemsyre hele dagligdagen i folkeskolen. Med udgangspunkt i udtrykket ”Vi lærer for livet” er en af folkeskolens sundhedsopgaver at medvirke til at skabe livslang interesse hos eleverne for og glæde ved at bevæge sig med henblik på at forebygge livsstilsrelaterede sygdomme, og samtidig lære eleverne at forholde sig til sundhedsmæssige udfordringer. Målet er at skabe en skolekultur, hvor bevægelse er en daglig og selvvalgt aktivitet i elevernes liv. Sundhed skal derfor på skemaet.

Læs hele teksten her (pdf)