Rockwool Fonden

Fonden satser generelt på at forbedre samfundsmæssige forhold. Enten gennem forskning, der kan give befolkning, medier og politikere en bedre forståelse af væsentlige problemer og dermed forhåbentligt føre til bedre beslutninger. Men i de senere år også gennem direkte interventioner for at afprøve, om væsentlige problemer kan afhjælpes gennem udvalgte praktiske foranstaltninger.

Sund Skole Nettet er et eksempel på en sådan praktisk intervention. Bestyrelsen fandt, at det er tydeligt, at et stigende antal personer får en meget dårlig kondition, hvilket giver anledning til sygdom og lavere selvværd, og at det skyldes en uheldig udvikling i livsstilen.

Det er velkendt, at næsten intet er så svært at ændre som livsstilen. Men ønsker man at ændre den, så må det letteste være at gøre det i en ung alder, hvor en uheldig livsstil ikke kan være så indgroet som hos ældre personer. Derfor besluttede vi, at indsatsen i første omgang skulle rettes mod eleverne i Folkeskolen.

Rockwool Fonden har tvivlet på effekten af korte projektforløb og lægger med initiativet op til, at der etableres skoler, hvor sundhed permanent prioriteres ved at børnesundheden indbygges i skolens organisation.

SundSkoleNettet er blevet til i samarbejde med fremtrædende professorer fra tre af de største danske universiteter.

Professor Bente Klarlund Pedersen, Københavns Universitet har helt fra starten været en meget vigtig inspirator for konceptet. Gennem møder med hende og ved at læse hendes meget pædagogiske bøger om betydningen af en god kondition for børn, voksne, kvinder og ældre og om anvendelsen af skridttællere har hun haft en stor betydning for interventionen. Derfor har vi bedt hende kommentere på konceptets krav om, at børnene og forældre skal følge børnenes udholdenhed, muskelstyrke, livvidde og BMI, samt at børnene skal gå med skridttællere gennem skoleforløbet.

Tom Kähler                                                        Elin Schmidt
Formand for Rockwool Fonden               Direktør for Rockwool Fonden