Viden og idéer til undervisning

Med udgangspunkt i formålsbeskrivelsen i Faghæfte 21 kan du her finde inspiration og gode ideer til din sundhedsundervisning. Du kan søge i de konkrete inspirationshæfter og læse fordybelsestekster om forskellige aspekter af fysisk og mental sundhed.

Har dine elever brug for et pusterum, hvor de får pulsen op og ilt til hjernen, så de på ny er klar til at koncentrere sig i klasselokalet, så finder du også her en liste med 5 minutters aktiviteter - lige til at dykke ned i.

Søvn

Nattesøvnens indvirkning på skoledagen.

Om sundhed og læring

Bevægelse og kost har stor indvirkning på børns læring.

Mental sundhed i undervisningen

Skoler, der vil gøre en indsats for at styrke den mentale sundhed, bør tænke det bredt ind i det pædagogiske arbejde.

Mental sundhed i skolen

Professor Karen Wistoft beskriver i dette indlæg, hvilken rolle mental sundhed spiller i den danske folkeskole.

Trivsel og mental sundhed | Øvelser og inspiration

Inspiration til arbejdet med mental sundhed

Gode råd og 5 konkrete aktiviteter, der kan anvendes som inspiration for arbejdet med mental sundhed i klassen.